Cornuri pufoase

de rena in Dulciuri, 11 Noi 2013 | 12698 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500gr.faina
  • 20gr.drojdie
  • 100ml.lapte
  • 2 oua (un ou pt.uns deasupra la cornuri)
  • 80gr.zahar,sare
  • coaja de lamaie rasa

Umplutura:

  • 4 mere
  • 50gr.zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 25gr.unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase:

Umplutura o facem inainte de a face aluatul .Dam merele pe razatoare si le punem impreuna cu zaharul la calit,se adauga untul si se lasa pina scade zeama,la sfirsit punem zaharul vanilat si o lasam la racit.

Aluatul il preparam astfel: faina se pune intr-un vas .

Punem drojdia dizolvata in 50gr. de lapte caldut.

Separat amestecam zaharul cu laptele ,oul,sarea,coaja de lamaie.

Se amesteca usor ,apoi punem untul topit.

Se framinta bine si lasam la dospit 20 de minute.

Impartim aluatul in parti egale,ungem masa cu ulei si intindem aluatul,taiem in fisi punem merele si rulam,le punem intr-o tava tapetata cu hartie,le dam cu oul batut si le coacem pine prinde o culoare aurie.

Dupa ce s-au racit un pic pudram cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cornuri in doua culori